Založ si blog

Darmo, ale ak je niečo zadarmo (od štátu), tak ani rómske deti si to nevážia

Občania v Huncovciach sú rozhorčení lebo na ulici, v záhradách a aj v ich dvoroch ležia obaly z jedla a často aj celé desiate, ktoré mali pomôcť deťom v školách, ale oni končia doslova na ulici. Rohlíky a iné jedlo vyhadzujú deti zo sociálne slabých rodín. Občanov  Huncoviec netrápi len znečistenie ulíc, ale aj fakt, že na stravu prispieva štát. Jedna dôchodkyňa to okomentovala, že najmä v lete musí v záhrade zbierať tégliky od jogurtov a na ceste pred domom sú každý deň nahádzané papieriky od keksov a v kvetoch nachádzam hocijaké obaly od potravín a džúsov, a ďalšia Huncovčanka sa pridala s takým názorom, že človek príde domov z roboty a prvé čo musí urobiť, je upratovať neporiadok pri vlastnom dvore, za ktorý vôbec nemôže. A ak sa to nesprace, špatí to okolie a zapácha to. Podľa obyvateľov odpadky pochádzajú zväčša od rómskych školákov, ktorí navštevujú neďalekú školu. K výčinu sa priznali aj tri 12-ročné školáčky so slovami, že im dávajú rožky, jablko a malinovku, ale niekedy im to nechutí, tak si to zoberú domov alebo to vyhodia. No je pravdou aj to, že dodali, že obyčajne sa na desiatu tešia.

Pochopiteľne, že ľudí to nahnevá keď vidia, ako potraviny, ktoré platia aj z ich daní a oni ľahkovážne končia na zemi. Najmä, ak poškodzujú trávnik, o ktorý sa s láskou starajú a záleží im na kráse okolia.

No je pravdou, že deti, ktoré vyrastajú v hrozných chatrčiach a v mnohých prípadoch v neľudských podmienkach, kde nie je sprcha, nepraktizuje sa základná hygiena a rodičov vidia pri „robení lásky“ tak potom ťažko ich možno viniť, že sa nesprávajú podľa najslušnejších štandardov anglickej elitnej školy.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7669318x
Priemerná čítanosť článkov: 5207x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy