Založ si blog

Justičná , ale aj politická spravodlivosť v Košiciach

Blaváci ani zďaleka nemáte na Východniarov. Možno si poviete, či je vôbec dôvod pozastavovať  sa nad tým, ale keď si prečítate toto: http://korzar.sme.sk/c/5719853/syn-sefa-kosickeho-sudu-sa-stal-expresne-prokuratorom.html , tak už hádam mi dáte za pravdu, že nehovorím do vetra.

Veď na Východe už dlhé roky platí nepísané pravidlo, že Košice sú štátom v štáte a že tu si každý (rozumej vyšší funkcionár) robí a robil, čokoľvek sa mu zachce/lo, ako vzor poslúžia Vasiľ Biľak,  Rudolf Schuster, či Zdenko Trebuľa, ale aj Rezešovci).

Mne osobne môžu byť ukradnutí všetci sudcovia a prokurátori, lebo po celý život som ich „dosiaľ“ nepotreboval a som presvedčený, že ich ani potrebovať nebudem.

Vždy sa snažím žiť skromne a kresťanským životom, ale o sudcoch a prokurátoroch si myslím, že títo ľudia sú vo svete na svojich postoch iba príživníkmi a to vďaka takým ľuďom, ktorí obchádzajú zákony. Tie rôzne kriminálne živly prídu ľahko k bohatstvu a spravodlivosť (rozumej súdy), ktoré by ich za to mali jednoznačne potrestať, tak oni ich z toho vysekávajú. Pochopiteľne chápem, že pravé kvôli takýmto ľuďom sú sudcovia a prokurátori, lenže obzvlášť na Slovensku ich máme prepytujem na hov.., keď za tým všetkým sú peniaze a nie hocijaké.

Uvediem jeden príklad, za všetky, ktorý vás môže presvedčiť o tom, že v tej našej justícii to naozaj nie je s kostolným poriadkom: Pred ôsmimi rokmi som sa iba raz v živote rozhodol podať na súd sťažnosť na môjho zamestnávateľa a.s. USS KE. Totiž boli sme  našimi nadriadenými pracovníkmi nútení pracovať za takých podmienok pri ktorých sme očividne porušovali bezpečnostné predpisy. A viete, čo mi na súde poradila pani sudkyňa: aby som veľmi rýchlo stiahol moju žalobu späť, ak nechcem prísť o zamestnanie, lebo, že ona mi verí a vie, že to tam takto chodí, ale, že firma má takých právnych žralokov, že sa s nimi vôbec nemá význam súdiť.

Mimochodom mi to aj tak nedalo a preto som sa so svojou žiadosťou obrátil aj na Úrad bezpečnosti práce, ale aj tam mi kompetentný pracovník poradil aby som dal od toho ruky preč a aby som si radšej našiel iné zamestnanie, lebo ak do toho budem rýpať, tak ma prepustia.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7648639x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy