Založ si blog

No netrafil by vás z toho šľak?

Dá sa tu vôbec hovoriť o nejakej spravodlivosti? Tak na Luníku IX búrajú špeciálnym bagrom bloky za naše peniaze, lebo ich neprispôsobiví Rómovia zdevastovali a rozkradli z nich ešte aj to, čo sa v úvodzovkách nedalo a za to im ešte mesto na oplátku postaví znovu nove byty a samozrejme takisto za naše peniaze. Hlavná vec, že ak si bežný majoritný a mladý manželský pár chce postaviť svoj vlastný dom alebo kúpiť nejaký starý rodinný dom, tak si musí zobrať stavebný úver, (ktorý mimochodom bude splácať 30 rokov) len preto aby si v dnešných nenormálnych časoch mohol niečo také dovoliť. A pokiaľ chce žiť skutočne vo svojom, a aspoň trochu slušne, tak je ešte nútený k tomu aby z toho úveru dal nemalú čiastku na rekonštrukciu tej stariny aby mu časom nespadla celá na hlavu. A aby toho skutočne nebolo málo, tak sa tomu manželskému páru môže postaviť do cesty zákon schválnosti ako v nasledujúcom prípade.

Iba pred tromi dňami som tu uviedol v jednom článku, že už tretí týždeň kopem odvodňovací kanál popri kamenných základoch starého rodinného domu mojej dcéry, (ktorý si kúpila so svojim manželom presne takým spôsobom aký som uviedol hore), lebo tie základy sa nachádzajú vo veľmi vlhkej pôde a sú veľmi slabé a z tohto dôvodu dochádza k zatekaniu stien a podláh vo vnútri domu. A akoby toho nebolo dosť, tak výkop kanálu sme ešte ani nestačili ukončiť a už nastal veľmi vážny problém. Včera počas nedeľného obeda volala manželke jedna z našich švagrín aby sme sa išli pozrieť na dcérin dom, lebo jej volali susedia, ktorí bývajú  vedľa domu našej dcéry, že na dcérinom dome spadol múr.

V prvej chvíli som si pomyslel, že možno švagriná ich informáciu zle pochopila a že možno došlo iba k závalu zeminy v tom výkope popri základoch domu. No presvedčil som sa o opaku. Keď som uháňal cestou do obce kde je postavený dcérin dom, tak medzi tým mi volal môj zať a potvrdil mi, že na dome skutočne spadol múr. (Totiž medzi tým ako som sa chystal na cestu, tak už aj jemu volali susedia). Hneď som si pomyslel na to, že ak by k tomu došlo počas mojich vykonávacích prác na tom odvodňovacom kanály, tak už by som tu na tomto blogu určite nefiguroval. Ale nepochybujem o tom, že sa (medzi čitateľmi, ktorí si tento článok prečítajú) nájdu aj takí, ktorí si v duchu povedia, že škoda, že sa to tak nestalo.

Keď sa tak zamyslím nad tým, že k tejto udalosti nemuselo dôjsť, keby sme nebrali ohľad na dedinčanov a boli by sme pri výkopových prácach pokračovali aj počas nedieľ, tak by sme nemali ďalšiu úplne zbytočnú prácu a k tomu ešte aj ďalšie zbytočné (a nie malé) náklady. No ako sa hovorí chudobnému aj z hrnca vykypí! Ale je to skutočne paradox, lebo keď robíte  rekonštrukciu svojho bytu v paneláku, tak pochopiteľne musíte rešpektovať susedov a aspoň v nedeľu ich musíte ušetriť od hluku vŕtačiek, zbíjačiek a pod., ale keď na dedine sa musíte prispôsobiť tomu, že je cirkevný sviatok a preto sa nepatrí, respektíve nesmiete robiť, tak to už je na pováženie. Totiž takýto prípad by sa dal porovnať napr. so žatvou, tá sa tiež nemôže odkladať a musí sa čím skôr ukončiť, či je sviatok a či piatok!

A, čo z toho vyplynulo na záver? No iba to, že nakoniec nám pri prácach na spadnutom múre pomáhali aj susedia a to aj napriek tomu, že bola nedeľa. A boli to tí istí susedia, ktorí v jednu nedeľu zaťovi vytýkali, že by nemal pri dome pracovať lebo je cirkevný sviatok.

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7659823x
Priemerná čítanosť článkov: 5200x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy