Založ si blog

A už je to tu, zlodej kričal na zlodeja, aby zakryl svoju zlodejčinu…

SDKÚ pred voľbami vyčítalo Ficovi, že protizákonne získal milióny na chod svojej strany a teraz vychádzajú na svetlo božie skutočnosti, že firma pokladníka SDKÚ požičala strane bezúročne státisíce eur, ale z čoho ich zarobila, nemá chuť podrobne vysvetľovať.

Pokladník SDKÚ Igor Kucej vlani tejto strane požičal prostredníctvom svojej firmy Involve 363­-tisíc eur. Bezúročne. Do decembra mu má strana vrátiť ešte 178­-tisíc eur.

Vyplýva to z výročnej finančnej správy SDKÚ za rok 2009, ktorú zverejnila Národná rada.

Jediným konateľom Involve je Kucej. Involve vlastní firma Destor Investments, za ktorou je tiež Kucej. Firma v minulosti vlastnila aj logo SDKÚ.

Čo SDKÚ stále nevysvetlila:

1. Na akých zákazkách zarába firma Involve pokladníka SDKÚ, ktorá strane požičiava

2. Kto je bratislavský podnikateľ, ktorý požičal SDKÚ pri jej vzniku v roku 2000 státisíce eur,

3. Odkiaľ zobrala firma Soul peniaze na to, aby mohla odkúpiť od SDKÚ budovu a tým strane pomohla zbaviť sa jej 22­-miliónového dlhu.

Hovorca SDKÚ Michal Lukáč povedal, že išlo o bezúročné pôžičky a Involve ich získala „svojou podnikateľskou činnosťou“. Čo to znamená, nechce Kucej už mesiace podrobne vysvetliť.

Kucej v minulosti povedal, že SDKÚ takto pomocou vlastnej firmy pomáha. O svojich obchodoch povedal, že išlo najmä o nehnuteľnosti.

Kucej poskytol 3,7 milióna korún aj na prezidentskú kampaň Eduarda Kukana v roku 2004. Financoval ju cez občianske združenie Zelený štvorlístok. Aj vtedy povedal len to, že išlo o peniaze z podnikateľskej činnosti.

Zuzana Wienk z Aliancie Fair–play tvrdí, že takéto financovanie vyvoláva otázniky, či SDKÚ nie je financovaná cez tretie subjekty, ktoré nie sú známe.

„Informácie dlhodobo naznačujú, že schémy paralelného financovania majú strany na Slovensku bežne,“ tvrdí Wienk. Involve by podľa nej mala svoje zisky verejne obhájiť.

Strana má s priehľadnosťou financovania problém dlhodobo. V rokoch 2000 až 2003 vykazovala v účtovníctve aj darcov, ktorí neskôr tvrdili, že jej peniaze nikdy nedali. Vyšetrovanie bolo zastavené s tým, že išlo o tvrdenie proti tvrdeniu.

K tejto udalosti sa veľmi výstižne vyjadril jeden čitateľ v diskusii a s jeho názorom sa aj ja plne stotožňujem. Preto ho tu predkladám, aby ste si mohli utvoriť svoju mienku: Len niekto riadne naivný si môže myslieť, či veriť, že niekedy Dzurinda, či Mikloš, alebo ten ich vychýrení pokladník vysvetlia čestne, pravdivo a úprimne financovanie tejto strany. Tak ako nás Dzurinda zavádzal 200% nárastom platov a podobne, tak isto dopadne aj toto vysvetlenie, pokiaľ, áno pokiaľ sa toho riadne nechytí príslušný orgán, ktorý je platený za to, aby vyšetroval finančné podvody a podobné transakcie. SDKÚ DS sa potrebovala asi len dostať do vlády, lebo to vyzerá tak, že je dosť zadlžená od volieb 2006 a teraz urobia všetko preto, aby vtedy dané sľuby svojim mecenášom, teraz dodatočne splnili, takto je zatiaľ vidieť skutočnosť ohľadne nevysvetľovania daného toku finančných prostriedkov do kasy SDKÚ DS. Inak veľmi rád by som si poopravil svoj náhľad na danú vec, čomu ale zatiaľ neverím, že sa tak niekedy stane!!!!

PS. Ospravedlňujem sa tým čitateľom, ktorí sa vyjadria v debate, že im neodpoviem. Napriek tomu, že som zaregistrovaný a odoslal som aj SMS-ku nedarí sa mi prihlásenie do debaty.

Laco

Ficove referendum skončilo fiaskom

22.01.2023

Už takmer pred 2 rokmi som sa vyjadril, že vládnutie OĽaNO skončí predčasnými voľbami! Prekvapilo ma, že opozícia nespravila viac opatrení k tomu, aby predčasné voľby boli oveľa skôr. Veď len hlúposti koľké narobili Matovič so Sulíkom – už tie bohato stačili k povaleniu vlády. Dobrým príkladom je fakt, že kvôli ich unáhleným opatreniam proti Covidu prišlo [...]

S podvodníkmi sa na Slovensku roztrhlo vrece!

15.11.2022

V dnešnom denníku Pravda ma zaujal tento článok „Podvodníci sú prefíkaní. Takto vás budú presviedčať, že máte problém s bankovým účtom“ – autor článku vyzýva obzvlášť dôchodcov aby nenaleteli podvodníkom. „Podvodníci pracujú s emóciami, a tak sa snažia vo vás vyvolať pocit naliehavosti. Nechýba im vynaliezavosť a sú dobre zorganizovaní. Môže sa [...]

Študenti zabíjali sekerou!

13.11.2022

Aj v Česku prežili podobnú hrôzu útoku so sekerou, aká sa odohrala v Strednej odbornej škole v Novákoch. „Študent Strednej priemyselnej školy chemickej v Pardubiciach tam najprv nastražil výbušný systém a potom utiekol do iného mesta, kde sekerou zabil náhodného okoloidúceho. Keď ho dolapila polícia, otrávil sa.“ Zdroj hroza-v-cesku-student-zabijal-sekerou V článku [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

kormidlo

Mojim životným krédom je spravodlivosť a tou sa snažím riadiť. Ale v poslednej dobe svojou otvorenosťou už začínam liezť na nervy poniektorým ľuďom, takže asi sa im nepáči moja fotografia - asi budem musieť navštíviť plastického chirurga, aby som sa im zapáčil. :-D

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,473
Celková čítanosť: 7649059x
Priemerná čítanosť článkov: 5193x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy